NIŽNÝ HRABOVEC: V obci dnes otvorili novú policajnú stanicu

01.04.2011 Vranov nad Topľou

Nižný Hrabovec 1. apríla (TASR) - V Nižnom Hrabovci v okrese Vranov nad Topľou otvorili dnes za účasti zástupcov Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove a vedenia obce novú policajnú stanicu, ktorá sídli v priestoroch miestnej základnej školy. Ochrancovia verejného poriadku ich získali do užívania od obecnej samosprávy bezplatne.
Hovorkyňa KR PZ Jana Karnišová informovala, že nová policajná stanica Nižný Hrabovec je dislokované, čiže vyčlenené pracovisko Obvodného oddelenia Policajného zboru (ObO PZ) Slovenská Kajňa, kde má od marca tohto roka zároveň sídlo pohotovostná motorizovaná jednotka. Od Nižného Hrabovca je sídlo ObO PZ vzdialené asi 17 kilometrov.
Karnišová dodala, že nové pracovisko bude preberať potrebnú výzbroj a výstroj z ObO PZ. \"Následne na to, individuálne podľa vážnosti prípadov a situácií sa presunú policajti na stanicu do Nižného Hrabovca,\" doplnila. Zároveň budú v týchto priestoroch k dispozícii občanom príslušníci Policajného zboru tri dni v týždni, a to v pondelok, stredu a piatok.
\"Reálny stav policajtov na policajnej stanici v Nižnom Hrabovci je k 1. aprílu 2011 jeden veliteľ plus traja policajti. V októbri tohto roka pribudne do tohto služobného obvodu ďalšia policajtka,\" konkretizovala Karnišová.
Miestna samospráva sa o umiestnenie policajnej stanice v Nižnom Hrabovci uchádzala už niekoľko rokov. KR PZ sa nakoniec rozhodlo pre priestory v časti miestnej základnej školy, za ktoré nebude hradiť nájomné, ale iba poplatky za energie.
\"Bol to ústretový krok z našej strany a sme radi, že sa stretol s kladnou odozvou. Stretávame sa tu často s vandalizmom a ničením obecného majetku,\" povedala starostka obce Marcela Pčolinská s tým, že problémy s neprispôsobivými občanmi evidujú aj v neďalekých samosprávach, napríklad v Poši či Kučíne. Pčolinská dúfa, že prítomnosť policajtov bude pôsobiť na miestnych ľudí preventívne a bude eliminovať páchanie trestnej činnosti aj v okolitom regióne.
\"Ten neporiadok robia jedni a tí istí. Nie je ich veľa, je ich málo. Ak budú mať policajti od občanov včasné, potrené signály, prídu, odstránia problém a bude v obci poriadok,\" konštatoval v tejto súvislosti dôchodca z Nižného Hrabovce Ján Danko.
 

Vyberte región